Smak herbaty zależy od rodzaju wody, której używamy do jej zaparzania. Aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, do przygotowania tego napoju należy wykorzystywać wodę miękką. Jeśli woda kranowa jest twarda lub ma zapach chloru – należy ją przefiltrować.

Poczuj różnicę w smaku herbaty przygotowanej na bazie filtrowanej wody. Aby wziąć udział w konkursie i wygrać jeden z dziesięciu dzbanków Brita zaloguj się i odpowiedz w kilku zdaniach (max.7) na pytanie:
Kiedy najczęściej sięgasz po ulubioną herbatę?

Odpowiedź zamieść na forum, w wątku konkursowym do 2 listopada 2009 roku. Każda zarejestrowana użytkowniczka serwisu kobieta.pl, która umieści w komentarzach swoją wypowiedź ma szansę wygrać jeden z 10 dzbanków Marella marki Brita w kolorze niebieskim. Nagrodzimy najciekawsze wypowiedzi, a listę laureatów opublikujemy do 10 listopada 2009 roku w serwisie kobieta.pl. Użytkowniczki, które wygrają, otrzymają od nas Prywatną Wiadomość w swoim profilu w serwisie kobieta.pl. Fundatorem nagród jest firma Brita.

Nagrodą w konkursie jest dzbanek Marella Brita w kolorze niebieskim. Filtry dzbankowe BRITA służą do optymalizacji wody kranowej w domu. Redukują zawarty w niej chlor i jego związki, metale ciężkie, tj. miedź i ołów oraz twardość wody, odpowiedzialną za powstawanie w czajniku tzw. kamienia lub mętnego osadu na herbacie, powodującego jej gorzki smak. Filtrowana woda jest czystsza, lepiej smakuje i lepiej pachnie. Dzięki temu poprawia się również smak przygotowywanych na jej bazie ciepłych i zimnych napojów oraz potraw, a w czajniku nie osadza się kamień.

Dodaj komentarz