„Zgotuj sobie sukces”
I dołącz do Młodzieżowej Reprezentacji Polski Kucharzy!
Centrum HoReCa Makro Cash&Carry wraz z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni zaprasza uczniów szkół gastronomicznych do konkursu kulinarnego, który odbędzie się w dniach 15- 16 października br. Konkurs stanowi etap eliminacji kadry juniorskiej do „Młodzieżowej Reprezentacji Kucharzy”, która będzie reprezentować Polskę na arenie międzynarodowej.
Tematem kulinarnych zmagań będą potrawy ze świeżych ryb, głównie łososia norweskiego i halibuta. W konkursie mogą wziąć udział dwuosobowe zespoły uczniów średnich i wyższych szkół gastronomicznych w wieku 18- 24 lat. Ekipy powinny być zgłaszane przez dyrektorów szkół lub nauczycieli praktycznej nauki zawodu. Każda ze szkół może zgłosić maksymalnie dwa zespoły.
Konkurs odbędzie się w Warszawie w Centrum HoReCa Makro Cash& Carry. Zgłoszenia uczestnictwa przyjmowane są do 30 września br. I powinny zawierać samodzielnie opracowaną recepturę na danie konkursowe ze świeżej ryby oraz zdjęcie dania. Spośród nadesłanych zgłoszeń jury wybierze do 5 października 24 dwuosobowe zespoły. Organizator zapewnia zakwaterowanie i wyżywienie dla zespołów, które się zakwalifikują do półfinału. Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas uroczystej gali 16 października.
Nagrody
Dla zwycięskich zespołów przewidziano nagrody: 1 miejsce 10 000 zł, 2 miejsce 5000 zł, 3 miejsce 3000 zł. Szkoły zwycięzców zostaną nagrodzone półprofesjonalnym sprzętem kuchennym wartości: 1 miejsce 7000 zł, 2 miejsce 5000 zł, 3 miejsce 2500 zł oraz wyjazdem do Norwegii połączonym z wizytą w prestiżowym Norweskim Instytucie Kulinarnym. Nagrody pieniężne zostały też przewidziane dla nauczycieli zgłaszających zwycięskie zespoły.
Szczegóły na stronie www.zgotujsobiesukces.pl

Dodaj komentarz